Projecten

Het hart van Leidsche Rijn

1500  kilogram metaal

95%  bestaande uit cortenstaal

4  weken tot oplevering

Build love

Het kunstwerk Build Love wordt aan de inwoners van Leidsche Rijn aangeboden door zes bedrijven die betrokken zijn geweest bij de duurzame bouw en ontwikkeling van het stadsdeel: Van Wijk, Theo Pouw Groep, Koot Infrawerken, Agterberg, Jos Scholman en TeBi.

Deze bouwers hebben ons gevraagd een kunstwerk te realiseren dat het hart van Leidsche Rijn symboliseert. Middels het kunstwerk geven zij het spreekwoordelijke stokje door aan de bewoners van Leidsche Rijn om het hart van dit stadsdeel te laten kloppen. De komende tijd zal het verplaatsbare kunstwerk steeds van locatie wisselen en op een andere plek in Leidsche Rijn te zien zijn.

Handwerk

In vier weken tijd heeft ons team het kunstwerk Build Love vervaardigd. Het bijzondere aan deze opdracht is dat er echt vakmanschap bij komt kijken. “Het is geen frame dat je recht toe recht aan zaagt. Naast machinewerk, komt bij deze opdracht ook veel noeste handarbeid kijken. Voor mij en de jongens maakt dat deze opdracht heel bijzonder”, vertelt directeur Mark van Eldik.

Het kunstwerk is grotendeels vervaardigd van oude damwanden, gebruikt voor de ontwikkeling van Leidsche Rijn.

Martine Pouw, ontwerpster

Een hart onder de riem

Op vrijdagochtend 10 april 2020 werd het kunstwerk opgehaald bij Metaaldirect. De eerste standplaats aan de Soestwetering, naast de hoofdingang van het St. Antonius Ziekenhuis, is een symbolische. Tijdens de coronacrisis vormen de zorgverleners immers meer dan ooit het hart van de samenleving.

Ook een project in staal?

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op en we bespreken de mogelijkheden.